Terug

Het Drouwener Nieuwsblad

 


Zaterdag 3 juli 2004

 

Weerbericht:

Drouwen: heel veel plaatselijke regenbuien met af en toe zon.

Zoetermeer:  lekker veel zon.

 

Van onze correspondent uit Zoetermeer:

Zoetermeer zwaait jeugd uit

 

Enkele honderden ouders zwaaiden vandaag hun kroost uit. De bus kan niet snel genoeg vertrekken zodat de ouders aan hun eigen rustige week konden beginnen. Ook de jeugd vertrok met groot plezier met hun leiding, naar Drouwen. Zij gaan daar een week in kamphuis ‘de Kwartjesberg’ doorbrengen. Wij wensen ze een fijne week toe.

 

Filmnieuws: Fellowship of the ring

Eindelijk de langverwachte premiere van de beroemde film van Tolkien in de bioscoop in Drouwen. De fans van deze film deden hun best een handtekening te krijgen van de hoofdrolspelers. Frodo en Aragorn waren favoriet, maar ook Legolas en Boromir hadden veel belangstelling. Heel veel kijkplezier.

 

Winnaar van de dag Kim Vroemen

De eerste dagwinnaar van het Phoenix kamp 2004 is Kim Vroemen 7 jaar oud.

 

Zondag 4 juli 2004

Drouwener zand opgeschrikt door smokkelaars:

 

Enkele Zoetermeerse smokkelaars hebben hun smokkelwaar bij de smokkelkoninginnen gebracht. De meeste smokkelaars werden door de douane aangehouden en hun smokkelwaar werd ingenomen.

 

Gezocht:

Freelance journalisten voor het ‘Drouwense Nieuwsblad. Mannen en vrouwen maken evenveel kans. Neem contact op met Ineke van Toor als je interesse hebt in deze baan.

 

Samenzang

In kamphuis ‘de Kwartjesberg’ werd vanmiddag tijdens de lunch een liedbundel uitgereikt, waarna een vrolijke samenzang plaats vond. De kinderen en de leiding zongen om het hardst. Helaas zongen zij niet allemaal hetzelfde lied, toch mocht dat de pret niet drukken.

 

Weerbericht:

Regen, regen, regen, regen, regen, regen, regen en een beetje zonneschijn.

 

De paden op, de lanen in

Zoetermeerse jongeren maken een ouderwetse wandeltocht met knapzak. Aan het eind van de tocht mocht de knapzak worden leeggegeten.

 

Sportdag

Vandaag hebben 8 tv-families tegen elkaar gestreden. De punten worden meegenomen in de strijd om de kampwinnaar. Zo wel ’s morgens als ’s middags waren er een paar ploegen die het heel goed gedaan hebben. Maar toch kan er maar één de winnaar zijn: De Addams Family.

’s Morgens zijn we door een dreigende lucht, rond het kamphuis gebleven. Daar hebben we verschillende spelletjes gedaan

  1. stoelendans
  2. kaartje ‘zuigen’
  3. schotcicruit
  4. tafeltennis met een bal

’s middags zijn we wel naar de zandvlakte gegaan. Daar hebben we weer een viertal spelletjes gedaan:

  1. pylonen roof
  2. viezen voeten spel
  3. pimmetje
  4. raak de bal

Na de 1e ronde ging het heel hard regenen en moesten we zelfs schuilen. Maar ondanks dat we daarna nog een keer hebben moeten schuilen, hebben we toch alle spelletjes kunnen doen.

 

Cowboys verslagen door indianen.

 

Al jaren is er in het wilde westen strijd tussen de cowboys en de indianen. De strijd gaat om het land waar de indianen hun nederzettingen hebben. Omdat er al teveel gewonden zijn gevallen is er eindelijk een afspraak gemaakt, wie het eerst het belangrijkste bezit van de ander heeft veroverd krijgt de rechten op het stuk land

Het belangrijkste bezit van de cowboys is uiteraard de cowboyhoed en bij de indianen een ketting met tanden van de sabeltandtijger.

Men kreeg 10 minuten de tijd om het bezet te verstoppen en daarna brandde de spannende strijd los.

Er mochten geen gewonden en of krijgsgevangenen worden gemaakt, men mocht alleen elkaars denkbeeldige leven afnemen.

Rataplan kon in de billen van Sitting Bull bijten zodat hij niet meer kon zitten en de medicijnman kon de sheriff betoveren zodat hij geen leiding meer kon geven.

Na een wilde en eerlijke strijd en allerlei verschillende tactieken werd vlak voor het einde van het verstrijken van de tijd de cowboyhoed gevonden. Hierdoor kunnen de indianen hun rechten op het land behouden.

Het volgende strijdlied kon nu worden gezongen, op de wijs van: Wij zoeken de schat

Wij hebben de hoed, wij hebben de hoed.

Wij speelden het spel en waren heel erg goed.

Wij hebben de hoed, wij hebben de hoed.

Wij speelden het spel en waren heel erg goed.

 

 

Winnaar van de dag:

Winnaar van de dag: Sander van Toor. De 2e dagwinnaar is bekend. Het is Sander van Toor. 15 jaar oud.

 

Maandag 5 juli 2004

 

Hot news

Cowboy Max had ook nog een eigen gevecht.

 Hij stapte in een wespennest, vermorzelde 10 wespen, sloeg er één neer, maar werd door twee andere gestoken.

 

Cowboys en indianen strijden nog één maal.

Ook de jongere cowboys en indianen bonden de strijd tegen elkaar aan. Na twee rondes was de strijd nog steeds onbeslist. Alleen cowboy Simon had verloren van een wesp.

 

Winnaar van de dag Jill Verlinden

Ook de 3e dagwinnaar heeft haar beker in ontvangst genomen. Het is Jill Verlinden uit Zoetermeer.

 

Dinsdag 6 juli 2004

 

Reuzenspeurtocht door bossen in Drouwen

De Phoenix jeugd werd vandaag bezig gehouden met een grote speurtocht. Zij volgden gezichtjes, zochten de weg aan de hand van een strippenkaart en moesten een stripverhaal lezen om de tocht tot een goed einde te volbrengen. Ook moesten ze even een aantal opdrachten volbrengen, zoals touwtje springen en dronken droppie. De uitslag wordt morgen bekend gemaakt.

 

Weerbericht:

Lekker zonnig wandelweer. De paden op, de lanen in, vooruit met flinke pas.

 

Nieuwe kampwinkel in Drouwen.

Er is een nieuwe kampwinkel geopend in vakantiecentrum “de Kwartjesberg”. Deze wordt beheerd door een aantal jongeren onderbegeleiding van Jeanette S.

 

Vogeltje van pad gered.

Een jong vogeltje was neergestreken op het pad bij het pupillenhuis. Marian B. was bang dat het vertrapt zou worden en belde de dierenambulance die het beestje in de struiken bracht.

 

Lichtflitsen in het bos

Bij de boswachterij in Drouwen werd melding gemaakt van vreemde lichtflitsen in het bos. Na onderzoek bleek er een spel gaande te zijn waarbij flink geschenen moest worden met zaklampen om de kaartjes overbrengende boeven te vangen. Na het naam noemen mochten ze verder met hun missie.

 

Woensdag 7 juli 2004

 

Winnaar van de dag: Anouk Putting.

De 3e dagprijswinnaar is de 11-jarige Anouk Putting. Helaas kon haar geen echte beker worden uitgereikt

 

Weerbericht.

Erg mooi zomerweer. In de middag meer bewolking waar ’s avonds een buitje uit kan vallen. Tijdens het mooie weer werd massaal afkoeling gezocht in het water.

 

Jaarmarkt opgeschrikt.

De markt in Gasselte werd deze week bezocht door een bont gezelschap. Allerlei figuren uit bekende films waren deze dag naar de markt gekomen; Ma Flodder, Alladin, Pippi Langkous, Obelix, een heks, de vogelverschrikker uit de Wizard of Oz, Annie, Cruella de Ville, Pocahontas, een duivel en Finding Nemo. Handtekeningen werden uitgedeeld en het winkelend publiek werd getrakteerd op een spetterend optreden onder begeleiding van de plaatselijke muzikant.

 

Bestorming Drouwense burcht

Afgelopen avond vond een bestorming plaats van de Drouwense burcht. De jongste jonkheren en jonkvrouwen hebben op de zandvlakte een aanval uitgevoerd op de burcht, die werd verdedigd door de kampridders. Hierbij zijn een aantal heren en vrouwen op hun kont gegooid. De bestorming werd na een aantal pogingen gestaakt vanwege de regen.

 

Donderdag 8 juli 2004

 

Van onze misdaadverslaggever

In de nacht van woensdag op donderdag zijn de bekers voor de dagwinnaars van de prijzentafel gestolen en omgeruild voor ordinaire kopjes. Het bekerbevrijdingsfront heeft de zaak opgeëist met de volgende boodschap:

“Aan de deelnemers van dit kamp. Wij, de leden van het bekerbevrijdingsfront hebben jullie bekers bevrijd uit een slavernij van vroeg opstaan, een slechte nachtrust en afwezigheid van een stofvrije bekerkast. De politie doet een sporenonderzoek en een handschriftanalyse onder de deelnemers van het zomerkamp. Er wordt zo snel mogelijk een kameronderzoek verricht. De gangen van de mogelijke daders worden afgezet. De politie geeft deze zaak de hoogste prioriteit. De 1e dagwinnaar is erg verdrietig over het verlies van haar beker. Tot zover onze berichtgeving over de bekerdiefstal.


 

 

Terug