Terug naar Home
Prehistorie
 
Fotoboek dinsdag

In de prehistorie was het leven hard. Ijstijden, de jacht op mammoeten en sabeltandtijgers, de ontdekking van het vuur en het gebruik van voorwerpen zijn enige kenmerken uit deze tijd. Dus trek je bontjas maar aan, want daar gaan we vandaag naar toe.

Vandaag staat het volgende op het programma:

 

 

 

 

 

Prehistorische Safari

Ja je leest het goed. We gaan op prehistorische safari. Dinosaurussen zul je hier niet tegen komen, want die zijn al uitgestorven. Wel gaan we op zoek naar de mammoeten, sabeltandtijgers, entelodonten en wie weet wat nog meer.

Je hoeft geen speer of benen mes mee te nemen, want alle dieren zijn achter slot en grendel opgesloten. Misschien kom je jouw favoriete dier nog wel tegen.

Kies een Dino

Vandaag worden onze jongste dinosaurusjes onderworpen aan een pittige test.
Wat weten zij eigenlijk over de prehistorie?
Kunnen zij de meest moeilijke vragen beantwoorden of stinken zij in de 3 foute antwoordmogelijkheden bij de meest gemakkelijke vragen?
In ieder geval wordt hun kennis flink op de proef gesteld door Meester Saurus.
En voor elk juist antwoord vallen er natuurlijk punten te verdienen!
Maar hou goed de tijd in de gaten, want ben je te laat, dan is je kans voorbij.
Dus ren je rot en wees er snel bij: Kies een Dino!

 

Moord in de prehistorie

In de grote grotten ten zuiden van het gebied wat nu Rusland is, leeft de stam van Grote Knots, een gewelddadige leider. Hij deelt zijn vuurplaats met zijn vrouw die door de status van haar man de Vrouw des Grots wordt genoemd en hun zoon Kroonknots. Kroonknots is de troonopvolger van Grote Knots, hij is in de leeftijd om een jager te worden, maar moet eerst allerlei proeven afleggen. In de grot zijn meerdere vuurplaatsen, de meest belangrijke zijn:
• de vuurplaats van Bijna Grote Knots, hij is de tweede man en neemt de leiding over mocht er voortijdig iets met Grote Knots gebeuren.
• De vuurplaats van Leer, de leerlooier van de stam, hij deelt zijn vuurplaats met zijn zoon Snelle Speer (de beste vriend van Kroonknots) en de vuurbewaker zijn geliefde.
• De vuurplaats van Kokkie, zij kookt voor de vuurplaats van Grote Knots.
• De vuurplaats van Medicijnvrouw.
• De vuurplaats van Speer

Kroonknots en Snelle Speer moeten verschillende krachtproeven afleggen om te bewijzen dat zij oud en wijs genoeg zijn om jager te worden. Vandaag zijn zij op jacht geweest. Er is een bizon gejaagd en deze is geraakt door twee speren. Grote Knots is er van overtuigd dat de speer van zijn zoon Kroonknots de bizon heeft gedood en heeft de mond vol over zijn zoon die een groot jager zal worden. Hij is van plan een groot feest te geven voor Kroonknots, op dit moment is er ook een verhalenverteller aanwezig zij gaat alle grotten af en vertelt overal verhalen over de geschiedenis van alle grotbewoners. Grote Knots gaat er vanuit dat zij een nieuw verhaal kan maken over de grote daad van zijn zoon.
De bizon wordt geslacht door Leer, de leerlooier van de stam, hij ziet welke speer de bizon doodde, voor de zekerheid heeft hij het wapen aan Speer laten zien. ze durven niets te zeggen, want Grote Knots kan erg wreed zijn. Dan wordt de volgende ochtend Leer doodgeslagen aangetroffen bij het vuur buiten waar het bizonvel te drogen hing.
Wie heeft hem vermoord en waarom?