Terug naar Home
Toekomst
 
Fotoboek zaterdag

De toekomst is nog onzeker. Niemand weet wat zich daarin gaat afspelen. Heeft straks iedereen zijn eigen vliegende voertuig. Bestaat korfbal nog wel of spelen we allemaal zwerkbal. Wie weet het?

In onze Reis door de Tijd doen we de toekomst op zaterdag aan. Hoewel nog enigzins onzeker (het blijft in de toekomst kijken natuurlijk), ziet het programma er als volgt uit:

 

 

Het vertrek

Natuurlijk zullen we eerst de tijdmachine moeten activeren. Om te zorgen dat we niemand vergeten moet iedereen zaterdag 21 juli om 9:15 aanwezig zijn op het Phoenix terrein in Zoetermeer. Materialen en kinderen worden dan op speciale wijze vervoerd naar ons laboratorium. Hier start onze reis naar de toekomst.

Het 6-planetenspel

Ook in de toekomst willen we ons graag blijven verplaatsen. Dat moet dan wel allemaal sneller en met meer comfort. Op zes planeten in ons melkwegstelsel worden verschillende vervoermiddelen gemaakt. Zo vinden we op de Planeet Zeppos de nieuwste zeppelins. De bewoners van de planeet Quad zijn voornamelijk bezig met het maken van de quad een vier-wielaangedreven personenvervoermiddel. Motoren maken zij op de planeten Wielus 1 en Kawazuki en op de planeet Planus maken ze vliegtuigen. Om grotere groepen mensen te vervoeren worden bussen gemaakt op de planeet Connexios.
Op alle planeten is behoefte aan de verschillende vervoermiddelen. Om aan de vervoermiddelen van de andere planeten te komen kan er geruild worden in de handelszone. Deze handelzone ligt midden in ruimte tussen de 6 planeten. Er is echter wel een klein probleem: tussen de planeten zijn er ook bandieten actief die je beroven als je in hun buurt komt. Iedere planeet heeft een wensenlijst met vervoermiddelen opgesteld. Het is de taak van de inwoners om veilig naar de handelszone te komen en daar de vervoermiddelen met de andere bewoners te ruilen. Ook op de terugweg zal je voorzichtig moeten zijn want de bandieten kunnen je ook op de terugweg overvallen. De winnaars zijn de bewoners van de planeet die als eerste alle vervoermiddelen op de wensenlijst in hun bezit hebben.

Return of the Jedi

Tijdens de eerste avond van onze reis door de tijd, komt het kamp al enigszins in gevaar. Wanneer de tijdreizigers het duistere bos betreden, komt er regelmatig onverwachts een Jedi tevoorschijn. Deze sluipt onopvallend door het bos en laat zich plots zien, maar kan ook ineens weer verdwijnen in het duistere bos. Pas als je te dichtbij bent en de Jedi je zal kunnen herkennen in het duister, dan zal hij toeslaan. Tijdens de tocht door het duistere bos is het doel van de tijdreizigers om de Jedi te vermijden, of hem in ieder geval ongezien te passeren. Zo kunnen zij hun illegaal verkregen materialen verschepen naar de andere post. Als hun materialen bij de post is afgeleverd, kunnen ze het daarmee verdiende geld terugbrengen naar de bank. Zo moeten de tijdreizigers vaak door het enorme bos waar de goedaardige Jedi zich schuilhoudt. Met hun lichtzwaarden maakt de Jedi genoeg licht om de gezichten of lichamen van de tijdreizigers te kunnen herkennen. De lichtzwaarden maken dat de voeten van de tijdreizigers aan de grond genageld staan en zij niet verder kunnen vluchten. Echter de Jedi zelf heeft ook dit probleem en kan bij het verlichten van zijn zwaard de tijdreizigers niet dichter naderen om hen goed te bekijken. Bij elke herkenning door de Jedi zullen de tijdreizigers hun straf krijgen. Ze zullen er natuurlijk alles aan doen om dit te voorkomen……