Dinsdag 22 juli - Sinterklaas

Met Sinterklaas vieren we de naamdag van Sint Nicolaas. Sinterklaas en zijn helper, Zwarte Piet, komen in de nacht van 5 december langs de schoorsteen binnen in alle huizen om geschenken te brengen voor de kinderen die er wonen. Hopelijk komt hij voor ons oo op 22 juli langs. Wie weet...

Programma:

's Ochtends:

  • Pakjeseiland 3
    Het is vandaag Sinterklaas, dus iedereen hoopt mooie pakjes te krijgen. Iedereen weet dat de pakjes door de Sint en zijn Pieten worden meegenomen op Pakjesboot 12. Ook weet iedereen dat Sinterklaas uit Spanje komt. Hij woont namelijk in Madrid. Wat bijna niemand weet, is dat bijna alle pakjes in elkaar gezet worden op Pakjeseiland 3, vlak voor de Spaanse kust.Met dit spel moet je proberen zo veel mogelijk pakjes bij elkaar te sparen.

's Middags

  • Zoek de zak
    Vandaag is Sinterklaas jarig. Bijna alle cadeautjes zijn bij de kinderen in Nederland afgeleverd, er ontbreken er nog drie. Eén van de pieten heeft ergens de zak met de drie cadeautjes neergezet maar hij weet niet meer waar. Sinterklaas stuurt vier pieten op pad om de zak te gaan zoeken. Maar ja, vier zwarte pieten zomaar ergens in Drenthe, die gaan natuurlijk verdwalen. Om ervoor te zorgen dat we ze terug kunnen vinden hebben zij een spoor achter gelaten. Aan de kinderen de opdracht: …. zoek de zak !!
  Pakjeseiland 3
 

's Avonds

  • Geluidenspel (pupillen)
    Vertrouw alleen op je oren. Waar zitten al die geluiden. Wie weet als eerste al zijn geluiden te vinden in de juiste volgorde.
  • Douanespel (aspiranten)
    Het al oude douanespel, hoe gaat het ook al weer. Er zijn smokkelaars en die proberen bij de smokkelkoning te komen. Deze is te herkennen aan zijn fluit en zijn schijnwerper. Het is tenslotte donker. Maar er zijn ook douanes. Die proberen te vookomen dat de smokkelaars bij de smokkelkoning komen.
    Maar dit jaar is het misschien wel net iets anders dan andere jaren. Wie weet?