Zondag 20 juli - Koninginnedag

Koninginnedag is een nationale feestdag in Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba en wordt sinds 1949 gevierd op 30 april (voorheen 31 augustus, de verjaardag van koningin Wilhelmina). De dag wordt gevierd met verschillende festiviteiten (ook op de voorafgaande 'koninginnenacht') en een vrijmarkt.

Programma:

's Ochtends:

  • Sportdag (deel 1)
    Vandaag beginnen we met het eerste deel van de sportdag. In een team moet je tegen andere teams allerlei spellen en sporten doen. In de ochtend wordt er op de zandvlakte gespeeld en zullen de teams met elkaar de strijd aanbinden op de volgende Koninklijke onderdelen: Oranje-ballen, Koninklijke Jacht, Alex z’n zwembandjes en Bea’s hoedje pikken.
's Middags
  • Sportdag (deel 2)
    Zoals altijd wordt 's middags het tweede deel van de sportdag gespeeld. Dan spelen we rond het kamphuis. Dus weer met je team aan de slag om deze sportdag te winnen. Nu staan de volgende spellen op het programma: Lakeien-race, Willempie, Koninginne-nach-spel en Achter de rhodondendrons. Samenwerken en samen spelen is bij de sportdag altijd heel belangrijk, dus doe je best.

    Als alle acht spellen zijn gespeeld wordt de sportdag afgesloten met een eindspel: Het Koninginnespel. Hieraan wordt door alle teams tegelijk deelgenomen.

's Avonds

  sportdag
 
  • Lichtbundelspel
    Het lichtbundelspel is altijd een heel spannend spel. Aan 2 kanten van het bosperceel is een post. Door een kaartje over te brengen van de ene post naar de andere post verzamel je punten. Door het perceel lopen alleen ook lichtbundels (te herkennen aan de zaklamp). Als die op je schijnen moet je blijven op de plek waar je bent. Kunnen zij jouw naam raden, dan krijg je strafpunten. Dus duik op de grond en zorg dat ze je niet herkennen. Alleen hoofdbedekking is niet toegestaan.