Informatie Foto's Leiding Inschrijfformulier Facebook YouTube
Phoenix zomerkamp logo

De industriële revolutie

De industriële revolutie. Dat klinkt wel heel saai. Fabrieken, arbeiders die zichzelf dagelijks naar de fabriek sleuren om daar boutjes aan te draaien. Niet echt een dagthema om naar uit te zien. Maar het was ook het tijdperk van de uitvinders, de ontwikkeling van de stoommachine, de opkomst van de stoomlocomotief, het begin van de auto.

Genoeg van de geschiedenisles. Dit gaan we doen:

steden

6 steden spel

Al die industrie heeft ook behoefte aan grondstoffen. Maar hoe kun je deze in handen krijgen. Er zijn 6 grondstoffen, geproduceerd in 6 steden. De steden kunnen onderling ruilen op de vrijhandelsplaats, maar dan moet je daar wel veilig kunnen komen. Overal staan rovers en kapers op de kust die hun handen willlen leggen op jouw grondstof. Deze rovers en kapers komen juist weer uit die andere steden. Heb jij de juiste tactiek om jouw fabriek op volle (stoom)kracht te laten draaien, weet jij met jouw team de juiste balans te vinden tussen roven en ruilen?

Vossenjacht

De hoge heeren van de fabriek, hadden in tegenstelling tot de arbeiders nog wel eens tijd voor wat vermaeck. Dus die wilden met een jachtgezelschap in het weekend nog wel eens op vossenjacht gaan. Maar kijk eens naar dat lieve snuitje, daar wil je toch niet echt op jagen. Wij doen het dus helemaal anders. Onze vossen zijn die in thema kleding gehulde kampleiders. Kunnen jullie ze allemaal vinden in de nauwe straatjes van Borger? Oh ja, als je ze gevonden hebt, dan ben je er natuurlijk nog niet, maar meer kunnen we nu nog niet verklappen.       

vossenjacht
zoeklicht

Zoeklichten

Tijdens de industriële revolutie was er ook sprake van veel spionage. Uitvinders wilde wel weten waar andere uitvinders mee bezig waren, landen wilden wel weten wat andere landen aan het doen waren. Dus werden er regelmatig spionnen op pad gestuurd om bedrijfsgeheimen te bemachtigen. Echter stonden er in de steden overal zogenaamde zoeklichten. Als een alarm ging, gingen de zoeklichten aan en dan wilde je niet in zo'n straal terecht komen. Maar dat overkomt jou toch niet...