Informatie Foto's Leiding Inschrijfformulier Facebook YouTube
Phoenix zomerkamp logo

De Middeleeuwen

Bij de middeleeuwen denk je vast aan ridders, jonkvrouwen, monikken of heksen. Of misschien denk je meer aan de mythische wezens, waarvan de mensen toen geloofden dat ze bestonden, zoals draken. In dit tijdperk werd veel gestreden om land, voor het geloof of voor een verborgen liefde. Ook wij zullen deze dag strijden, maar op een minder bloederige wijze.

Strategisch inzicht

In de ochtend wordt het echt strijden. Het draait dan om strategisch inzicht. Het kamp wordt onderverdeeld in verschillende legers. Als de zon op komt dan ga je op pad met jouw eenheid, legioen of divisie. De verkenners worden vooruitgeschoven om te bepalen of de kust veilig is. Weet jouw leger de zwakke plek van de ander te vinden? Je moet namelijk ongezien de linies passeren om een trofee te bemachtigen. Dan komt jouw leger als winaar uit de strijd.

Strategie
Schat

Schatzoeken

In de middag gaan we kijken of jij de juiste vaardigheden hebt om de schat te vinden. En dit is een echte schat en hij is ook echt begraven. Eerst ga je op een queeste, een zoektocht waarbij je de onderdelen van de schatkaart bij elkaar kunt verdienen. Ben jij slim of handig, dan lukt het jou vast. Met behulp van oriƫntatiepunten dan nog de schat lokaliseren en... Graven maar. Je moet wel een beetje de vaart erin houden, want er zijn meerdere schatzoekers aan het werk.

Ridders van de ronde tafel 

Ken je de legende van de ridders van de ronde tafel en koning Arthur? Zo ja, het verhaal liep iets anders dan het jou verteld is. Hun geesten dolen namelijk nog steeds rond bij het meer van Avalon. Jij kan ze redden, samen met jouw riddergroep. Verzamel de meeste dwaallichten en breng ze naar de koning, maar pas op... De donkere ridders zullen het proberen te voorkomen.

Ontmoeting