Informatie Foto's Leiding Inschrijfformulier Facebook YouTube
Phoenix zomerkamp logo

Vikingtijdperk

Onze tijdreis brengt ons ook in het vikingtijdperk. Vikingen staan natuurlijk bekend om hun plundertochten in Europa met hun befaamde drakenboten. Zij waren ook handelaars en boeren. Ook stonden mannen en vrouwen op gelijke voet en gingen vrouwen dus ook mee uit plunderen.

Bedwingen van de zeeën

Ben jij geschikt als viking? Je kunt het bewijzen door vandaag de zeeën te bedwingen. Ben jij bestand tegen het koude water van de Noorse fjorden? Kun jij de vaartuigen van anderen overmeesteren? Waag jij met jouw strijdmakkers de oversteek naar de andere kant van de woeste zee van het Hemelriek? Dan ben jij een echte viking. Kijk je liever vanaf de kust toe hoe anderen het zware werk doen? Dan ben je misschien minder geschikt als viking.

Vikingschip
Vikinggeest

Viking legende

's Avonds gaat het echte werk beginnen. Voor de kleinere Wickies onder ons wordt het befaamde viking runen spel gespeeld. Hierbij spelen ballen met runen en het geluk een grote rol. Dus bid tot Gefjun voor geluk en haal die prijzen binnen.

Onze grote vikingen moeten een zwaardere taak voltooien. Maar zijn zij wel bestand tegen de geesten en wispelturige goden die zij tegen zullen komen? Er zal wel wat afgegild worden...