Titel: Klassiekers
Pluk van de Petteflet

Klassiekers (maandag)

Deze dag staat in het teken van de klassieke boeken die je allemaal kent. Denk aan Pluk van de Petteflet, Pipi Langkous, Pinkeltje, Jip en Janneke. Zet je pet op en neem je brandweerwagetje mee. We spelen deze dag een paar klassieke spellen.

In de ochtend moet je grondstoffen ruilen of roven om dorpen en steden op te bouwen. Het wordt rennen, tikken, beschermen, tactisch spelen. Wie haalt de meeste punten?

In de middag gaan jullie zoeken. Dit jaar wel een klein beetje anders dan andere jaren. Want normaal zijn er allemaal verschillende personages. Dit jaar is er alleen Wallie. Kun jij diegene vinden met het andere mutsje, of juist die andere bril? We zullen wel zien hoe scherp jullie nog zijn. De dorpsbewoners zullen ook wel onder de indruk zijn.

In de avond moeten jullie niet zoeken, maar juist de leiding. Zoeken en raden wie dat is in dat donkere bos. Hopelijk zijn niet alle haren weer hetzelfde gevlochten. Kom jij het vaakst bij de post en ben je bijna niet geraden, dan heb je grote kans op de winst.

Pipi Langkous