Phoenix goes America knop Informatie Corona protocol Leiding Facebook YouTube
Logo 2021
Phoenix goes America

In 2018 waren we in Amerika met kamp. Dagthema's waren onderandere NASA, Bikers, Fastfood. In 2018 hebben we voor het eerst een echte escaperoom gedaan op kamp. Dat gaan we deze keer niet doen.

We beginnen de dag met "the crawl, creep and run game". Een spel waar je naast snelheid ook behendigheid en een goed stel hersenen nodig hebt. In tweetallen sluip je rondom de berg, op zoek naar allerlei vragen. Sommige vragen liggen hoger, andere lager. Op de berg staat één tweetal. Als die iemand spotten, dan roepen ze de naam van diegenen en wisselen ze van plek met het gespotte tweetal. De spotters gaan dus sluipen en de sluipers worden spotters. Wie heeft als eerste het antwoord op alle vragen?

Kruip, sluip en renspel
havenspel

In de middag nog meer activiteit. We gaan sporten. Wat wordt het dit jaar? Olympische spelen, EK Voetbal of toch de tour de france? Ik denk dat het eerder en kamp sportmiddag wordt. Misschien wel korfbal of pylonnenroof of flag footbal, of misschien weer eens het vieze voeten spel???

Het Caribisch gebied hoort ook tot Amerika. Hier voeren vroeger de gemeenste piraten. Wie kent Captain Jack Sparrow nu niet? Dus in de avond spelen we het beruchte Havenspel. Telkens moet je naar een andere haven om jouw vracht af te leveren. Je herkent de havens aan de hun gekleurde vuurtoren. Maar pas op voor de piraten, want die proberen jouw vracht te stelen.