Disney knop Informatie Corona protocol Leiding Facebook YouTube
Logo 2021
Disney

Disney was het thema van 2001 en daarmee het eerste thema dat ook online stond. We gingen nog niet verkleed door de straten, maar we gaven de spellen wel een Disney sausje. Disney is ook nog een dagthema geweest in 2018 toen het thema Phoenix goes America was. 

Vandaag beginnen we de dag met het Torpitospel. Een nieuw spel op het Phoenix Zomerkamp. Wat is de bedoeling? Je moet 8 torpito's van dezelfde kleur verzamelen. Dit kun je doen door jouw torpito's die je niet wilt hebben om te ruilen met verstopte torpito's of door iemand te tikken die je ziet lopen met een torpito in de kleur die je aan het verzamelen bent.     

Maar pas wel op dat je de juiste kleur torpito verzameld, want als meerdere groepjes dezelfde kleur verzamelen, dan wordt winnen wel heel lastig. Maar hoe ziet zo''n torpito er uit... Dat blijft nog een verrassing.

Turpito
vossenjacht

Ooit wel eens gezien dat een groep volwassen mensen zich verkleed als disney personage en dan in een dorp gaat rondlopen? Ja wel hoor, dat doen we elk jaar op zomerkamp. Maar dit jaar maken we het nog gekker, want we lopen niet in het dorp, maar in het bos. Ben jij op zoek naar Elsa, of moet je juist Donald Duck hebben, Darth Vader of Jafar. Dit jaar moet je achter elke boom kijken of juist in het struikgewas.

Bij elk personage moet je een opdracht vervullen. Gelukkig ben je niet alleen, maar in een groepje. Met z'n allen lukt het jullie vast om hiermee bonuspunten binnen te halen.

Ken jij alle disney geluiden? Wel heel belangrijk om dit avondspel goed te kunnen spelen. Herken jij de brul van Scar, de zangkunsten van Ariƫl, de muziek van Coco of de apengeluiden van koning Louie? Dat is nog niet zo makkelijk als al die geluiden van verschillende kanten komen en jij ze moet vinden. In het bos zit de leiding verstopt. Zij maken de geluiden of zingen een deel van een liedje (ik hoop het niet). Met een groepje ga je proberen alle geluiden in de juiste volgorde te vinden.

Ben je aspirant of zit je in de A, dan ga je daarna in het pikkedonker nogmaals het bos in. Weer op zoek naar geluiden, maar nu van de smokkelkoning(in). Hoe dapper ben jij eigenlijk als je weinig kunt zien en de douane je gaat insluiten. Ssssst. Je mag niet gillen!

Douane