Hitzone knop Informatie Corona protocol Leiding Facebook YouTube
Logo 2021
Phoenix Hitzone

In 2017 hebben we jullie meegenomen langs diverse muziestromingen. Klassieke muziek van Mozart en Beethoven, Hardrock, maar ook kindermuziek en natuurlijk de echte Hollandse hits. In dat jaar hebben we voor het eerst het spel Shuffle & Repeat gespeeld, waarbij je meerderekampklassiekers tegelijk speelt.

Hitzone

Dit jaar is de Hitzone al weer de laatste dag van het Phoenix zomerkamp. In de ochtend moeten eerst de benen warm worden gelopen. De leiding is al vroeg opgestaan om de cijfers op te hangen die jij moet gaan volgen. En dat doe je zo snel als mogelijk, want tijd daar gaat het hier om. Maar dan moet je natuurlijk niet de vragen voorbij lopen. Want heb je niet alle goede antwoorden of mis je vragen, dan worden er strafseconden bijgeteld.

Lees je wel eens de Donald Duck? We hebben er altijd veel mee op kamp. Eén van de vaste personages is Rein Vos. 

Rein Vos is de grote tegenstander van Broer Konijn en prominent lid van de Booswichtenclub. Zijn grootste doel is Broer Konijn vangen om soep van deze listige langoor te koken.(Bron: Duckipedia). 

Wij gaan met de E en F die rollen nu eens helemaal omdraaien en we gaan deze sluwe vos eens opjagen met een echte vossenjacht. Doel van de jagers is om de vossen op te sporen aan de hand van de haren die zij verliezen. Vind je meerdere haren bij elkaar, dan kunnen de vossen wel eens een boodschap achtergelaten hebben. Heb je hun hol bereikt, dan moet je zo nog wel even zoeken!

Vossenjacht
Disco

En dan in de avond, daar waar het in de Hitzone om gaat. Dan gaan de voetjes van de vloer en wordt er natuurlijk gedanst. Maar niet voordat we weten wie dit jaar de kampwinnaar is.

De kampwinnaar is niet altijd de snelste of beste sporter. Het is diegene die het met de spellen die we doen er het beste vanaf weet te brengen. Dus naast sportieve prestaties zijn ook slimheid (of sluwheid) en stalen zenuwen hier van belang.

En daarna gaan we echt los, met de voetjes van de vloer en dansen maar tot in de late uurtjes.