Schurken knop Informatie Corona protocol Leiding Facebook YouTube
Logo 2021
Schurken en boeven

Schurken en boeven uit 2019 is het laatste echte thema geweest. In 2020 is namelijk voor het eerst de kamptraditie doorbroken door corona en zijn we in Zoetermeer gebleven. Gelukking gaan we dit jaar wel weer naar Drouwen en kunnen we deze dag beginnen met een echte kampklassieker.

stratego

Normaal gesproken wordt het gespeeld met twee teams of legers die tegen elkaar ten strijde trekken. Hierbij is het de bedoeling dat jouw team als eerste de vlag van het andere team vindt. De andere partij probeert dit ook bij jullie te doen. Vindt jouw team als eerste de vlag, dan heb je gewonnen.

Elke speler heeft een rang. Tik je iemand van de tegenpartij en is jouw rang hoger, dan krijg je zijn kaartje en moet diegene terug naar zijn basis om een nieuwe rang te halen. Heeft hij echter een hogere rang, dan moet je jouw kaartje inleveren.

Als je met z'n allen gaat beginnen op een nieuw eiland en dorpen en steden gaat bouwen, dan kun je dit natuurlijk doen met hard werken. Maar vaak zitten er tussen die kolonisten een paar echte schurken. Zij proberen de net door jou verdiende grondstoffen te stelen en daarmee hun eigen dorpen te versterken.

Dus heb je eindelijk dat benodigde schaap te pakken, til het op ren dan zo snel als mogelijk terug naar jouw uitvalsbasis en laat je niet tikken door die gemene rovers.

Maar natuurlijk doet jouw team precies hetzelfde. Ook jij hebt een paar schurken die bij anderen gaan stelen. Welk team verzameld de meeste punten met dorpen, steden en ontwikkelingskaarten?

kolonisten
Moordspel

De ballen die gaan weer vallen voor de E en de F. Ben jij een beetje een geluksvogel? Misschien vandaag wel, maar pas op voor valsspelers, die zeggen dat ze Bingo hebben, terwijl dat echt niet waar is. Altijd kijken of het klopt en als "een valse" hebben, laat ze dan maar zingen (als dat maar niet vals is).

De D, C, B en A hebben een hele andere uitdaging. Een mysterie waarbij er een moord centraal staat. Kun jij uit al het bewijs halen wie de moordenaar is en waarom de moord is gepleegd. Maar pas op hoor, die leiders proberen je altijd op het verkeerde been te zetten.