Phoenix in 't Wild knop Informatie Corona protocol Leiding Facebook YouTube
Logo 2021
Phoenix in 't Wild
In 't Wild

Phoenix in 't Wild was in 2016 het kampthema. We zijn toen op Safari gegaan, naar de Noordpool geweest, waren in de woestijn, onder water en nog veel meer. In navolging van Freek Vonk bezochten we in de hele wereld het dierenrijk.

Deze ochtend duiken de F, E en D ook weer het dierenrijk in. Ik hoop dat je niet bang bent voor spinnen, want je moet de spinnenwebloop voltooien. Zo snel als een cheetah verzamel je zoveel mogelijk kaartjes. Ben je ergens als eerste aangekomen, dan heb je het kaartje met de meeste waarde. Zie je onderweg andere kaartjes. Onthoud welke en waar ze hangen, want dan kan je die informatie delen met jouw teamgenoot. Je moet namelijk omstebeurt lopen.

Zit je in de C, B of A, dan gaat het niet om rennen en onthouden, maar om goed communiceren met elkaar en duidelijk omschrijven. Kun jij aan jouw teamgenoten die ergens anders zitten beschrijven welke kaartjes jij hebt gepakt en in welke volgorde je het hebt gelegd? Of ontbreekt het jullie aan etherdiscpline en wordt het 1 grote puinhoop. 

Wat voor kaartjes zullen het zijn? Dat lijkt me nogal duidelijk. Het zal in dit geval natuurlijk gaan om dieren. Zie jij het verschil tussen de ene kikker en de andere? Oh ja die bavianen lijken ook allemaal erg op elkaar en heb je wel eens een lachend paard gezien. Je moet een gegeven paard niet in de bek kijken.

Kun jij goed dingen vinden als je ze kwijt bent? Ik hoop het wel, want in de middag gaan we zoeken. Natuurlijk niet naar verloren sleutels, maar we gaan op schattenjacht. Vergeet dus niet op je schep in te pakken dit jaar.  

Portospel
Douanespel

Ook in de avond gaat het er wild aan toe dit zomerkamp. Want we gaan dan weer het bos in. Kun jij je goed verstoppen, sluipen door het hoge gras. In jouw comouflagekleren (vergeet ze niet mee te nemen), misschien wel met camouflage schmink probeer jij je ongezien een weg te banen door de beveiligingsring van de douanes. Jouw doel...de smokkelkoning(in). Die seint met fluit en lichtsignalen, zodat jij weet waar je naar toe moet.

Denk daarbij wel even goed na welke weg je gaat nemen. De kortste route is namelijk meestal de snelste route naar de gevangenis. Dus omheen is soms beter dan doorheen.