AFSPEELLIJSTEN
Klassiek
Country
Reggae
Hardrock
Hollandse hits
Kindermuziek
Disco
Overzicht Informatie Foto's Video Facebook

Phoenix Hitzone gaat reggae man op zondag


Groen, rood, zwart

Groen, geel, rood en zwart zijn de echte reggae kleuren. Groen staat hierbij voor vruchtbaarheid, geel voor rijkdom, rood voor de slavernij en zwart voor de kleur van de huid. Maar ja, wat moet je nu met deze informatie? Helemaal niks natuurlijk, maar wij gaan deze ochtend lekker relaxed verven man. Niet met een kwast, want dat is ouderwets. Niet met mijn rasta haar, maar met onze vingers.

Reggae, reggae, reggae, reggae


Misschien is dat verven toch wel intensief geweest en moeten we wat meer tot rust spelen. Daarom heeft de leiding gekozen om in de middag een rustig ruilspelletje te spelen. 'Heb jij voor mij van Bob Marley and the Wailers....' is een zinnetje wat we vandaag vaker zullen horen.
Jamaica

Reggae komt van Jamaica, een eiland ten westen van Hispaniola en ten zuiden van Cuba. Dit Caribisch gebied was vroeger de thuishaven voor piraten en brigandiers. Zij leefden voor het plunderen van andere schepen. Ook nu gebeurt dat nog veel.

Maar jij moet jouw lading afleveren in een andere haven. Hoe ga je daar komen. Vaar jij rustig op jouw doel af, of neem jij veel risico en vaar jij op volle snelheid. Wat de beste tactiek is zullen we zien...