Informatie Dalmatiërs Asterix en Obelix Foto's Looney Tunes Donald Duck Wist je Dat? De Smurfen Suske en Wiske Gastenboek


Home

 

 

LEIDING

Annelijn

Annelijn

Bob

Bob

Diane

Diane

Esmee

Esmee

Fred

Fred

Ineke

Ineke

Jeanette

Jeanette

Jeroen

Jeroen

Job

Job

Marian

Marian

Marianne

Marianne

Nicolette

Nicolette

Raymond

Raymond

Stefan

Stefan

Thera

Thera

Tom

Tom

ZOMERKAMP 2012 | CARTOONEXPRESS

Het Phoenix zomerkamp 2012 is van 7 t/m 13 juli in De Kwartjesberg in Drouwen
Dit jaar is het kampthema CARTOONEXPRESS met als dagthema’s: Smurfen, 101 Dalmatiërs, Suske en Wiske, Donald Duck, Asterix en Obelix,  Looney Tunes.

Elke dag wordt er een ochtend-, middag- en avondspel gespeeld. Soms zijn deze spellen op de zandvlakte, soms in het bos en soms ook bij het kamphuis. Overdag is er natuurlijk de beschikking over een volleybalveld, korfbalpalen, tafeltennistafels. Ook kan er geknutseld worden en nog veel meer. Plezier dus voor iedereen!

Hier is alle informatie te vinden over aanmelding, vertrektijden, zakgeld, advies voor de paklijst enz. We proberen iedere dag Wist-je-datjes op de site te zetten en natuurlijk ook de foto’s. En alle thuisblijvers kunnen natuurlijk hun berichten in het gastenboek kwijt.
Namens de leiding heel veel lees- en kijkplezier. Geniet met ons mee!

CONTACT

Marianne Kalter
email: mkalter@zonnet.nl
telefoon: 06-25097335

 

INFORMATIE PHOENIX ZOMERKAMP

Het zomerkamp is vooral heel gezellig en voor de kinderen die meegaan één groot feest. Om het voor de kinderen een leuke belevenis te maken moet natuurlijk een aantal zaken goed geregeld zijn. Wat maakt ons zomerkamp tot een succes?
Er is saamhorigheid, we werken samen, alle leeftijden zitten door elkaar, je maakt nieuwe vrienden en binding met de vereniging is belangrijk. De leiding heeft aandacht voor de kinderen, is actief, enthousiast, neemt verantwoordelijkheid en is consequent. We zijn veel buiten en hebben een vol programma met veel afwisseling en altijd een kampthema. Om dit allemaal te waarborgen hebben we het zomerkamp goed voorbereid.

Begeleiding | Er is één hoofdleider, dit is Marianne. Zij heeft de leiding, zij geeft de richting aan. Ze is de vraagbaak voor de begeleiders van het zomerkamp. Er zijn leiders voor de veldploeg en de kookploeg. Er word een mix gemaakt van jong en oud, ervaring en minder ervaring. Alle leiding is lid van Phoenix en heeft een binding met de jeugd.

Er zijn twee ploegen; de veldploeg en de kookploeg | De kookploeg zorgt voor de maaltijden. Deze worden vooraf vastgesteld. Het menu zo samengesteld dat kinderen het lekker vinden. Er is variatie, er zijn tussendoortjes. Er word rekening gehouden met dieetwensen. Gedurende de dag zorgt de kookploeg dat er voldoende drinken is. Bij warm weer word rekening gehouden met extra drinken. De kookploeg houdt de verkopen bij van het winkeltje. Tevens ondersteunen zij daar waar nodig.

De veldploeg houd zich bezig met het programma. Zij hebben dit vóór het kamp al voorbereid en weten wat ze moeten doen. Vooraf word er afgesproken wie verantwoordelijk is voor een spel. De leiding is altijd in de buurt van de kinderen. Schieten een potje of maken een praatje op de momenten dat er geen spel is. De veldploeg maakt ook video-opnamen voor de kampfilm.

Dagprogramma | De dag begint voor de kinderen rond 8.00 uur. Om half 9 is er ontbijt. Er is altijd een ochtendspel. Daarna de lunch en in de middag een spel. Rond 18.00 uur word er warm gegeten. In de avond is er een spel voor de pupillen en de aspiranten. Voor de aspiranten soms twee. De pupillen liggen rond 11 uur in bed, aspiranten rond een uur of 1. Er wordt elke avond gedoucht. Gedurende de week zijn er altijd spellen die de hele kampweek duren en waar de kinderen aan deel kunnen nemen. Ook hebben we knutselspullen en strips bij ons.

Buddy’s | Vooraf wordt een kamerindeling gemaakt. Hierbij word rekening gehouden met vriendjes en vriendinnetjes.  Elke kamer krijgt een buddy. Eén van de leiders is het aanspreekpunt voor de kinderen van die kamer. De hele week houdt de buddy de kinderen in de gaten. Bij de pupillen let de buddy op het douchen, helpt mee met kleding zoeken, adviseert wat ze aan kunnen doen en houdt in de gaten of ze voldoende eten en drinken. Als kinderen moe zijn of heimwee hebben word dit tijdig gesignaleerd en word er extra aandacht besteed aan het kind. Soms zijn kinderen heel moe en worden ze eerder op bed gelegd, worden er verhaaltjes voorgelezen enz. Wanneer een kind niet lekker in zijn vel zit bespreekt de buddy dit met Marianne en word er gezocht naar een wijze waardoor het kind zich weer prettiger gaat voelen. Zo nodig word er contact gezocht met ouders.

Teken | Doordat we veel in het bos zijn kunnen er teken bij de kinderen om het lichaam komen. Elke avond worden de pupillen gecontroleerd, aspiranten controleren elkaar. Wanneer een teek wordt gevonden wordt deze zo snel mogelijk weggehaald en op een formulier genoteerd waar de teek is gevonden. De ouders krijgen bij terugkomst dit formulier mee naar huis.

EHBO | Er zijn twee leiders die verantwoordelijk zijn voor de ehbo. Dit is altijd bekend bij de kinderen. Medicijnen worden op zaterdag bij hen ingeleverd in de kantine. Gedurende de week zorgt de ehbo ervoor dat de medicijnen op tijd worden gegeven.

Zon | Omdat we veel op de zandvlakte zijn wordt er extra aandacht besteed aan insmeren met zonnebrand. Ook worden kinderen erop gewezen om petjes te dragen.

Brand | Vooraf worden kampleiders geïnstrueerd hoe om te gaan met brand. Iedere kampleider heeft een taak. Op kamp word dit ook geoefend met de kinderen zodat ook zij weten hoe de vluchtroutes zijn en waar de verzamelplaats is.

Tellen van de kinderen | Voordat we vertrekken voor een spel en ook bij terugkomst worden de kinderen altijd geteld. Tijdens het eten zitten kinderen op een vaste plaats aan tafel.

Winkeltje| Elke ochtend en avond is het voor de kinderen mogelijk om snoep, blikjes fris en kaarten te kopen in het winkeltje. Ouders leveren vooraf geld in bij de kampbank. Elke dag worden de saldolijsten bijgewerkt zodat de kinderen zicht hebben op wat ze nog te besteden hebben.

Corvee | Na elke maaltijd is er een tafel aan de beurt om mee te helpen met afwassen en opruimen van de eetzaal.

Post | Elke dag komen er kaartjes binnen voor de kinderen. Deze worden aan het eind van de week uitgedeeld. Dit om te voorkomen dat kinderen die later in de week een kaart krijgen hierdoor verdriet (heimwee) krijgen. Het is natuurlijk leuk als alle kinderen, ook al is het aan het eind van de week, een kaartje krijgen.

Website | Vooraf word er een website gemaakt om alvast een voorproefje te geven van het kamp. Gedurende de week zetten we elke avond (laat) een selectie foto’s op de website die Marian maakt. Het gastenboek wordt dagelijks door de leiding gelezen en halverwege de week uitgeprint en opgehangen zodat de kinderen dit ook kunnen lezen.

Kampwinnaar | Tijdens de spellen kunnen de kinderen punten verdienen. Deze worden de hele week verzameld en bijgehouden. Elke dag is er een dag winnaar, die tijdens het ontbijt bekend wordt gemaakt. Tijdens de bonte avond wordt de kampwinnaar bekend gemaakt, degene met de meeste punten. Hij of zij krijgt de kampbeker en de naam wordt op de beker gegraveerd. Hij of zij mag het hele jaar de beker thuis bewaren.

Bonte avond | Op donderdag is er bonte avond. Gedurende de middag is iedereen druk in de weer met oefenen en met het haar, de kleding en make-up. Nadat we met elkaar hebben genoten van een buffet wordt de eetzaal omgetoverd tot een podium. De kinderen hebben de gelegenheid om een dansje te doen, te zingen of een voorstelling te geven. Er wordt deze avond afscheid genomen van de kinderen die voor het laatst mee mogen en de kampwinnaar wordt bekend gemaakt.