Blauw is water, dus op tijd je bed uit is raadzaam vandaag.... Lig je nog op één oor, dan is er een kans dat je andere oor nat wordt. Met een nat oor, of twee droge, gaan we hoe dan ook aan het ontbijt. Deze ochtend zien we melkchocopasta, melkhagelslag en melk op tafel staan en als je ogen goed open zijn, kan je buiten naast de paddenstoelen misschien ook een Smurf zien lopen ... of slaap ik nog?

Deze dag is het natuurlijk nog altijd stralend mooi weer. Het wordt tijd voor een duik in het water om even goed wakker te worden, om vervolgens weer in slaap te vallen op je handdoek. En als je dan lekker droomt, zie je vast en zeker Elsa van Frozen nog langskomen. Ben je daarentegen nog lekker actief en alert, dan heb je kans een blauwe vinvis te spotten in het water. Koekiemonster komt ook nog even langs met een heerlijke boterham met gebakken ei. Geen koekjes helaas, deze zijn al gesneuveld op weg naar de kampdeelnemers. Nadat we de blauwe hemel tevergeefs hebben afgespeurd naar wolken, gaan we weer wandelend terug naar het kamphuis.

Het diner wordt vanavond geserveerd in Delfsblauwe borden, kommen en kopjes, dus heel voorzichtig omgaan met het servies vandaag. Het bestaat uit blauwe vinnensoep, captains-dinner en blauwe druiven toe!


Met een goed gevulde maag smurfen we naar de getallen in de Bingo en de oudere smurfen naar het spel "Wie is er gesmurfd in Smurfenland". Er zijn verdenkingen dat een klein blauw mannetje het heeft gesmurfd. Er waren namelijk getuigen en hun omschrijving was: witte hoed en broek en hij had een blauwe huidskleur. Maar dit alles was moeilijk te zien, het was namelijk erg donker! Dus Smurfenland is deze avond een gevaarlijk gebied en kan je maar beter smurfen.