We beginnen vandaag met het Wilhelmus, met dit lied zullen de kampdeelnemers worden wakker gemaakt. Dit zingen we natuurlijk uit volle borst, hard dus! Leiders zijn al flink aan het oefenen voor de 15 coupletten. Dat valt niet mee ...

Na het ontbijt, een overheerlijke oranjetompouce, zullen we traditioneel beginnen op deze oranjedag met de Koningsspelen. Oranje kronen, boa's en een oranje leeuw zullen niet ontbreken. Met de spelletjes zoals spijkerpoepen en Wuppies wuppen zal het wel weer lachen worden. Ook zullen oordoppen nodig zijn voor het spelletje 'wie het hardste kan brullen'. Om te weten welke spellen er nog meer worden gespeeld, zou je even moeten bellen met Willempie.
Tijdens de lunch zullen de konijnen onder ons erg blij zijn, we eten namelijk alleen maar wortelen en het restantje oranjetompoucen.

Nadat ieders huid een beetje oranje gekleurd is, gaan we door voor het volgende spel. Het heeft iets te maken met verf, waarschijnlijk oranje. Hiervoor hebben we een wit t-shirt nodig dat 'niet-wit' weer naar huis mag komen. Het vingerverfspel zegt eigenlijk al genoeg; je tenen zullen dus niet onder de verf komen! Rennen bij dit spel zal nodig zijn om je shirt schoon te houden, of is dit niet de bedoeling? We zullen het zien ...

We beginnen het diner met stokbrood met smeerworst en kruidenboter. Daarna schnitzel met worteltjes en een oranje danoontje toe.
Deze avond zullen we de Oranje Leeuwen moeten omzeilen in het donkere bos. Ze liggen vaak verscholen in het bos en komen ineens te voorschijn om je te pakken (tikken). Sommige leeuwen liggen erg lekker op de heide en doen een klein dutje. Je weet dus nooit als je een leeuw tegenkomt of je heel hard moet wegrennen of heel zachtjes moet wegsluipen! Als je niet bent opgegeten, mag je daarna lekker uitrusten in je bedje.