Home Foto's
Phoenix in het wild naar de Woestijn
Maandag

Het begint deze ochtend heerlijk. We voelen de temperatuur langzaam oplopen en kunnen onze jassen uittrekken. Maar het lijkt wel of alle wolken wegtrekken en de temperatuur op blijft lopen. Binnen een uur tijd is het een Sahara hier in Drouwen.

Normaal gesproken zoek je schaduw op, maar wij gaan op deze dag als een Sahara schorpioen midden in de zon actief zijn. De hele ochtend zijn we actief bezig met verschillende zandspelletjes. De lunch bestaat uit heel veel water, water en nog meer water.

In de middag gaan we gewoon verder met zandkorrels tellen en opzoek naar water tussen de spelletjes door. Op een gegeven moment zie je in de verte heerlijk fris water …. of is dit een fatamorgana? Nadat we de kamelen hebben zien langslopen en de zandkevers zich hebben zien uitgraven, mogen we gelukkig in de schaduw eten en drinken.

Wanneer de zon onder gaat, neemt de temperatuur gelukkig een beetje af. De slangen hebben genoeg energie opgeslagen en kunnen plotseling toeslaan. Als de zon helemaal verdwenen is, gaan we verder met de zoektocht door de woestijn. Na een lange tijd komen we de piramides in Egypte tegen. Er zijn 2 piramides te zien in de verte. Je kan ze herkennen aan hun kleur. De rode ligt in het zuiden en de blauwe in het westen. Tussen de piramides zweven duistere schimmen die jou proberen te beroven van je eigendommen. Dus ben jij snel genoeg om aan hen te ontkomen? Eenmaal bij een piramide aangekomen, vervolg je jouw zoektocht naar de andere piramide.

Je hoeft deze nacht geen schapen te tellen, maar wel tellen vandaag kamelen. Hadden die nou één bult of toch twee?

 

Volg ons ook op:
  Afleveringen

Zaterdag 9 juli om 9:15
Phoenix in het Wild vertrekt op Safari

Zondag 10 juli om 8:00
Phoenix in het Wild naar de Noordpool

Maandag 11 juli om 8:00
Phoenix in het Wild naar de Woestijn

Dinsdag 12 juli om 8:00
Phoenix in het Wild in de Onderwaterwereld

Woensdag 13 juli om 8:00
Phoenix in het Wild in de Jungle

Donderdag 14 juli om 8:00
Phoenix in het Wild op een Onbewoond eiland

Vrijdag 15 juli om 13:00
Phoenix in het Wild keert terug in de Bewoonde wereld