Home Foto's
Phoenix in het wild in de Jungle
Woensdag

Welcome to the jungle!

In the jungle, the mighty jungle, the lion sleeps tonight …

Een jungle is een bos dat zonder tussenkomst van mensen is ontstaan. Vandaag gaan we naar Maleisië, op zoek naar 4 tijgers. Niet zomaar tijgers, natuurlijk de mooie Maleise tijgers. Als je krassen op bomen ziet, dan ben je ze waarschijnlijk op het spoor. Nu maar hopen dat je er 4 van kan vinden. Anders kan je er ook voor kiezen om bomen te sparen. Dat lijkt misschien gemakkelijker, maar in een regenwoud zijn wel 1152 verschillende boomsoorten gevonden in Maleisië. Vind dan maar eens 4 dezelfde … Dan de apen, welke ga je zoeken? Misschien 4 gorilla’s? Nee, zou ik niet doen want die leeft niet in Maleisië. Wel de neusaap en de orang-oetang, de chimpansee en de baviaan.

Na een voedzame lunch van noten en bananen, gaan we op zoek naar Freek, een tijger of iemand op een onbewoond eiland. Die laatste kan je niet vinden denk ik … In kleine groepjes lopen we door de jungledorpjes, op zoek naar opvallende diersoorten en junglebewoners of -bezoekers. Schrik niet, want sommigen zitten goed verstopt of zijn goed gecamoufleerd. De dorpbewoners zijn vast behulpzaam op jullie jacht. Misschien mag je hun speer lenen?

Als diner eten we alles uit de jungle wat als voedsel kan dienen. Vruchten, termieten, eetbare planten … En in een mum van tijd verandert de dag in de nacht en zie je geen hand meer voor ogen onder het dichte bladendek van de jungle. Om je weg te vinden tussen het dicht begroeide regenwoud, moet je goed afgaan op je gehoor. De nachtdieren worden actief en je hoort verschillende geluiden vanuit alle kanten. Een tip van Freek: hoor je het geluid steeds harder, dan ben je er steeds dichterbij in de buurt. Wil je dat ….? Hoor je de brulaap al? Is dit het geluid van een toekan? Hoe klinken de cicades en het luiaard? Die laatste lijkt mij heel moeilijk te vinden … ik zou op het gesnurk afgaan … Heb je alle dieren gevonden, dan kan je terug naar de hoofdpost en kan je aan Freek je score laten zien.

Gaan we nu slapen onder onze klamboe of gaan we nog verder op pad door de jungle? We zullen zien. De leiding wil wel, maar durft iedereen nog …?

 

Volg ons ook op:
  Afleveringen

Zaterdag 9 juli om 9:15
Phoenix in het Wild vertrekt op Safari

Zondag 10 juli om 8:00
Phoenix in het Wild naar de Noordpool

Maandag 11 juli om 8:00
Phoenix in het Wild naar de Woestijn

Dinsdag 12 juli om 8:00
Phoenix in het Wild in de Onderwaterwereld

Woensdag 13 juli om 8:00
Phoenix in het Wild in de Jungle

Donderdag 14 juli om 8:00
Phoenix in het Wild op een Onbewoond eiland

Vrijdag 15 juli om 13:00
Phoenix in het Wild keert terug in de Bewoonde wereld