Home Foto's
Phoenix in het wild vertrekt op Safari
Zaterdag

Zal Freek er ook zijn?! Of is er geen stoel meer over in de bus? Op vrijdag is een aantal kampleiding vertrokken op een pré safari. Ze gaan op verkenning uit om te kijken of het veilig is om het wilde terrein te betreden. Je moet altijd goed voorbereid zijn om op safari te gaan. Voor je het weet sta je oog in oog met een nijlpaard of een leeuw.

Om 09.15 uur verzamelen alle safarileden zich om samen op avontuur te gaan, om oog in oog komen te staan met wilde dieren en om met meer kennis over het dierenrijk een week later weer terug te keren. Niet vergeten deze ochtend je munten te verzamelen en je malariatabletten en antigif injecties in te leveren! Omstreeks 10.00 uur vertrekken we met de speciale safaribus, je weet wel zo eentje met een open dak, naar de savanne en gaan zonder ouders op pad.

Na een lange reis van 3 uur, hebben we al gebrainstormd over verschillende dieren die we deze week zullen tegenkomen. Van giraffen tot ijsberen en misschien een verdwaalde pinguïn. Bij aankomst op onze thuisbasis gaan we onze hutten betrekken, kijk goed in alle hoeken of je een rood knie Mexicaanse vogelspin of een zwarte neushoorn vindt. Deze zal eerst voorzichtig moeten worden verwijderd.

Met onze gids gaan we te voet op safari. Niet in één groep maar we splitsen ons op. De eerste groep gaat rustig het veld in en de tweede groep zal het spoor volgen. Kijk goed om je heen, zodat je het natuurschoon niet mist. Wellicht een mooie impala of een koedoe, maar pas op voor ….

De grote zullen op zoek gaan naar punten in een enorm spinnenweb. Veel spinnen zijn giftig, maar niet gevaarlijk voor mensen. Pas op voor die paar kleine exemplaren!

Nadat we de koppen hebben geteld, zullen we er achter komen dat iedereen het heeft overleefd op de savanne. We zullen veel mooie plaatsjes hebben geschoten. Eerst het diner: zal er wild op het menukaart staan of eten we vruchten van de baobabboom? Deze zijn voedzaam en wel 35 cm lang met veel vitamine C!

Later gaan we op nachtsafari. Hier zie je niet veel. Alleen als je met één zaklamp schijnt zie je overal kleine oogjes oplichten. Pas op voor de roofdieren, deze zijn in het holst van de nacht nog actief. Ontwijk ze en ga naar het licht. Daarna, slaap lekker…

 

Volg ons ook op:
  Afleveringen

Zaterdag 9 juli om 9:15
Phoenix in het Wild vertrekt op Safari

Zondag 10 juli om 8:00
Phoenix in het Wild naar de Noordpool

Maandag 11 juli om 8:00
Phoenix in het Wild naar de Woestijn

Dinsdag 12 juli om 8:00
Phoenix in het Wild in de Onderwaterwereld

Woensdag 13 juli om 8:00
Phoenix in het Wild in de Jungle

Donderdag 14 juli om 8:00
Phoenix in het Wild op een Onbewoond eiland

Vrijdag 15 juli om 13:00
Phoenix in het Wild keert terug in de Bewoonde wereld